Csipkebogyóval a C-vitaminon túl….

csipkegogyo 3A csipkebogyó alkalmazható szív-és érrendszeri betegségek, keringési zavarok   gyógyítására, ami a magas magnéziumtartalmának köszönhető. Emellett jelentős idegnyugtató hatással bír, csökkenti a vérnyomást és  alkalmazható vese- és hólyagbántalmakra. Serkenti a  gyomornedvek működését, használhatjuk bélhurut és hörghurut orvoslására,  illetve kiváló vizelethajtó és emésztést javító hatása is ismeretes.
A benne lévő  C-vitamin pedig növeli a betegségekkel szembeni ellenálló-képességünket. A csipkebogyó tea elkészítése eltér a hagyományostól. A szárított termést be kell áztatni egy éjszakára szobahőmérsékletű vízbe,szűrjük le a kívánt mennyiséget, és csak melegítsük, forrázni nem szabad. Ízesíteni ízlés szerint, és már fogyasztható is. Egészségünkre!

12 thoughts on “Csipkebogyóval a C-vitaminon túl….”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.