Dr.Hauschka kezelések

Dr. Hauschka kozmetikai kezelési mód

A Dr.Hauschka kezelések célja rendezni, harmonizálni, támogatni, egyensúlyba hozni a bőrt. Nem a tüneteket kezeli, hanem a funkciókat normalizálja. Segítségével egyre kevesebbre lesz szükség , hogy a bőr jól érezze magát. Támogatja, hogy a bőr a belső és külső igénybevételeknek ellen tudjon állni.

Mindig a teljes egész áll a középpontban. Egységként, hollisztikus módon tekintünk a bőrre. Az egész testet kezeljük , a szervezet ögyógyító erőit aktivizáljuk.  A kezelés lépései, és a felhasznált anyagok, illatok egymásra épülve érik el ezt a hatást. Minden egyes Dr.Hauschka termék gyógynövénykivonatok gondosan összeállított kompozícióját tartalmazza.

A könnyűség mindent átható érzete: a nyirokstimuláció.

A nyirokstimuláció a Dr. Hauschka kezelés szíve, amely az egész testben felfrissíti a folyadékáramlást. A leheletvékony nyirokhajszálerek rendkivül fontosak az anyagcseretermékek és a felesleges szövetközti folyadék elszállításában. Ha ezeket az ereket finom simításokkal és ecsettel történő érintésekkel stimuláljuk, ellazulnak és a bennük lévő folyadék újra szabadon áramlik, oxigén és tápanyagok jutnak a sejtekbe, és a szövet megtisztul a salakanyagoktól. Mindez serkenti a bőr és az egész szervezet öntisztító folyamatait, Önt pedig áthatja az energikusság és a könnyűség érzése.

Szintén minden Dr.Hauschka kezelésben alapvető elemek az illatos borogatások, melyek hatására mélyen, szabadon lélegezhet és tökéletesen felkészülve fogadhatja a kezelés következő lépéseit.

 

Kezelések típusai, árai:

A  klasszikus kezelés:   (130 perc)      30.000.-

A tradicionális Dr.Hauschka kezelés minden lépését tartalmazó kezelés. Benne foglaltatik a finom bevezető szakasz zsályás meleg lábfürdővel, lábak, kezek, karok átsimításával, a többlépéses mélytisztító fázis, gőzzel,tisztító maszkkal szükség esetén pórustisztítással, ugyanakkor a felépítő, tápláló, erősítő fázisok is a bőrállapotnak megfelelően kiválasztva.  Ha először próbálod ki a Hauschka kezelési metódust, mindenképp ezt a kezelést ajánlom!

Luxus Kezelés:       (150 perc)         35.000.-

A hát gyengéd kezelésével,maszírozásával kiegészített Dr.Hauschka Klasszikus Kezelés. Gyógynövényekből készült Dr.Hauschka olajokkal,  könnyed, ritmikus mozdulatokkal harmonizálunk.

Lazító kezelés :       (120 perc)          25.000.-

Teljes körü, a lábakat-karokat is ápoló kezelés, amelynek köszönhetően tetőtől-talpig ellazulhatsz.A teljes körű kezelésnek  köszönhetően a mindennapokban felgyülemlett feszültség lassan feloldódik, a fej felszabadul, a lélegzés mélyebbé válik.  Mélyrehatóan kikapcsol, erősíti a felépítő életerőket és ezáltal támogatja a megújulást.

Regeneráló-Lazító kezelés:   (120 perc)      30.500.-

Itt a Lazító kezelés lépéseit speciális regeneráló készítményekkel végezzük, nagyobb hangsúlyt fektetve a szemkörnyék ránckisimító ápolására és a nyak bőrének rugalmasító-feszesítő kezelésére.

Revitalizáló  kezelés:      (80 perc)   18.000.-

Frissítő, tápláló kezelés,ami  tökéletes a fáradt bőr felpezsdítésére.  Kúraszerűen akár heti rendszerességgel is alkalmazható, különösen átállási időszakokban, például évszakváltáskor.

Plusz tisztító maszkkal    20.000.-

Tisztító kezelés :     (120 perc)        25.500.-

Az intenzív tisztítás hatására a bőr felfrissül,tisztává és bársonyossá válik

Tini tisztító kezelés :  (70 perc)     17.500.-

Pubertárskorban jelentkező tipikus bőrproblémákra (pattanások , aknék , zsíros bőr) megoldást nyújtó speciális kezelés.

Tisztító hátkezelés:   (70 perc)       16.500.-

A hát bőre az intenzív tisztításnak és a célzott ápolásnak köszönhetően csodálatossan megújul és puha tapintású lesz.

 

Ritmikus hátkezelés :   (50 perc)    12.000.-

A hátkezelés a hát teljes átmaszírozásán kívűl magába foglalja a fej, a karok és a kéz érintését, a lábak simításával fejeződik be, és szintén meleg lábfürdővel kezdődik, így a teljesség érzését közvetíti.

Ritmikus testkezelés :  (120 perc)  24.000.-

 A test ritmikus bedörzsölése gyógynövényekből készült dr.Hauschka olajakkal.  A testkezelés az átmelegítő zsályás lábfürdővel kezdődik aztán hátkezelés hátmasszázsával folytatódik, és aztán minden testrészt ritmizál, átmaszíroz. Mindig csak az a testrész van kitakarva a jóleső meleg takarókból, amelyiken maszírozunk.

Az érintés minősége az összes Dr. Hauschka kezelésnél fontos szerepet játszik, így a Dr. Hauschka ritmikus testkezelésnél és hátkezelésnél is. Könnyed, ritmikus mozdulatokkal harmonizálunk, dagasztás, rángatás vagy erőteljes mozdulat nem töri meg a melegítő simításokat.

A Dr. Hauschka testkezelés és hátkezelés is a nyirokrendszerre irányul, a testben lévő áramlásokat segítve, érintésterápiás finom simításokkal. Ahogy egyik mozdulatból alakul a másik, úgy segíti, erősíti az áramlást, a ritmikus rendszert a kiegyenlítő szerepében.

A ritmus annyit jelent, mint „áramlás”. Minden életet a ritmus és a víz hordoz. Az emberi életfolyamatok is ritmusokból állnak. Ha az ember belső ritmusában nincs rendben valami, az betegséget okozhat. A kezeléssel a nem tudatos életfolyamatokat támogatjuk, amelyek újra összekapcsolnak a kozmosz rendjével.

Amíg a tenger hullámzása megnyugtatólag hat belső ritmusunkra, addig az elektronikus zene vagy a számítógép előtti munka károsan befolyásolja azt. Az egyensúlyt a ritmikus rendszer tudja kiegyenlíteni.

Dr. Hauschka Skin Care; Dr. Hauschka Kosmetik

 A testkezelés illetve a hátkezelés hosszú távú és rendszeres alkalmazásával megőrizhetjük egészségünket.

 

A kezelésekben is, ahogy az otthoni bőrápolásban és életünk egyéb dolgaiban, nagyon fontos a ritmus és rendszeresség.

Bőrünk – a Te  bőröd  is – folytonosan változik, összhangban a természet éves körforgásával. A tavaszi rügyfakadás-sarjadás, a nyári kiteljesedés, az őszi érési folyamatok, a télbe fordulás lankadó-elhaló folyamatai az emberi bőr történéseiben is tükröződnek.

Bőrünk huszadik életévünktől kezdve öregszik – kezd a kezeléseket már ebben a korban.   A bőr finom változásai eleinte nem láthatóak – ennek ellenére folytonosan történnek

 

A Bodza Biokozmetikában egy kedvezmény felajánlásával  szeretnénk  segíteni , hogy az  ideális 4-5 hetes ritmust tartani tudjátok a kezelések között.  10% kedvezmény jár minden kezelés árából , ha kevesebb mint 5 hetet hagysz ki közöttük!

                                                                                                                          

 A klasszikus kezelés lépéseinek részletei:

A zsályás lábfürdő hozzásegít ahhoz, hogy “magadba szállj “; minden gondot, gondolatot, melyek egyébként elmaradhatatlan kísérőink, egy rövid időre el tudj hallgattatni, hogy így teljesen átadhasd magad a kezelésnek.A sugárzóan szép archoz vezető úton az első lépés: a jólesően átmelegített lábakból sugárzó ellazulás, ami az egész testet átjárja.

A lábfürdőt a lábak bedörzsölése követi – a gondos ápolás erőt ad az élet további formálásához. A lábfürdő – a polaritás elve alapján – felszabadítja a fejet, egészen”érzővé” tesz, ezzel befogadókésszé válsz a kezelés további mozzanataira

A lábak ápolása után a test ellenkező pólusához fordulunk – a fej, nyak lazítása, feszültségeinek feloldása következik. Korunkban, különösen azoknál, akik sokat ülnek (pl. számítógép mellett végzett munka) és munkavégzéshez egyoldalúan csak kezüket-karjukat-fejüket használják, a testnek ez a felső része különösen erős és egyoldalú terhelést kap, ezért fontos a kezelésnek ez a bevezető, “alapozó” szakasza.

   Ezt követően a test középső részével foglalkozunk. A kar, váll, törzs izmainak ellazítása és a kezek, karok bedörzsölése, ápolása után kezdődhet a tulajdonképpeni arckezelés.

Minden eredményes arcápolás alapfeltétele az alapos, kíméletes tisztítás. A Dr. Hauschka kozmetikai kezelésben illatos borogatások segítségével előtisztítást kap a vendég, majd a mandulaőrleményt tartalmazó tisztító krémmel letisztítjuk az arc,  dekoltázs bőrét. A tisztító emulzió egyben segíti is a bőr felépítését. A tisztítás ritmikus “adok-kapok” folyamat: a bőr átjárhatóvá válik, fölveszi a tisztító szubsztanciát és leadja tisztátalanságait.

A tisztítást követően gyógynövény kivonatokat tartalmazó gőzzel átmelegítjük bőröd, ami javítja a vérellátást és gyulladáscsökkentő hatású. A bőr kitisztítása után gyógyiszap alapú maszkot helyezünk föl, ami minden tisztátalanságot magába szív, ezen kívül megnyugtatja a bőrt és ismét zárja a tisztítás során megnyitott pórusokat.A maszkot minden vendég számára individuálisan állítjuk össze. Időtartama szintén egyéni, az aktuális bőrállapottól függ.

A kezelés központi történése: a nyirokstimuláció

   Az intenzív tisztítást-harmonizálást nyirokstimuláció követi. A nyiroknedvek teljes bőrfelületünket – és teljes organizmusunkat – átáramolják, méregtelenítésünk alapvető szervét képezve. Ez a folyadék a szövetekből a nyirokerekbe áramlik, melyeket számtalan nyirokcsomó tagol.
  A csomóknak tisztító-méregtelenítő funkciójuk van. A kozmetikai kezelések során a nyirokrendszert csak stimulálni szabad, egyéb beavatkozás (drenázs stb.) az orvos feladata.
  A Dr.Hauschka nyirokstimulációt finom ujjmozdulatokkal és ecsetvonásokkal, kézmozdulatokkal végzi a kozmetikus.  Ezzel elérjük a kötőszöveti folyadék harmonikus áramlását.
 A kezelés belenyúl folyadéktestünk eleven áramlásaiba, életerőink mozgásába, ezzel a teljes embert harmonizálja.

A bőr és az organizmus erősítése : A bőr most teljesen nyitott – ismét zárni kell hát és megerősíteni, hogy erőteljesen léphessen újból a külvilágba.  A bőrápoló ampullák felépítő szubsztanciákkal látják el a bőrt, ezt az  aktuális bőrállapotodnak megfelelő pakolás felhordása követi.

Amíg a pakolás kifejti hatását, addig a Dr.Hauschka bőrápoló olajok közül a kiválasztjuk a neked leginkább megfelelőt, amivel dekoltázsmasszázst végzünk.

A megfelelő olaj gyógyító erőkkel ajándékoz meg . Mindezek a mozzanatok egy kívülről befelé irányuló, hosszan tartó hatású harmonizálást eredményeznek, amit a kezelést követően még jó ideig tapasztalni fogsz.

Befejezésképpen  nappali ápoló készítményeket, igény esetén sminket kap a bőröd, hogy ismét frissen, biztonsággal térj vissza a rád váró feladatokhoz.