Házi cukorgyanta recept

homemade_waxingA cukrot kevés vízzel(3 csésze cukorhoz fél csésze víz) forralni kezdjük nagy lángon, hogy ne keményedjen, hanem karamellizálódjon. A víz helyett én rózsavizet szoktam használni, de ez nem szükségszerű, viszont erősíti a bőrödet, és gyulladásgátló. Addig főzd kevergetés mellett, amíg sötét méz vagy borostyán színű nem lesz. Ez közepes lángon kb. 20 perc. A végén citromlevet facsarunk bele szintén kb. fél csészényit. Ha nincs otthon elég citrom, almaecettel pótolhatod(a sav adja az anyag rugalmasságát)

A masszát öntsd nem olvadékony tárolóba, és kihűlés után fel is kenheted a szőrtelenítendő felületre valamilyen spatulával, vagy egy lapos végű főzőkanállal. Fontos , hogy először egy kis foltban teszteld a hőmérsékletét, nehogy túl melegen kend fel. A cukorgyanta leszedhető hagyományos bolti gyantacsíkkal vagy erre a célra használt textilcsíkokkal. ( lepedőből vagy egy kiselejtezett  ingből  tökéletes:)

Az sem baj ha kihűlve teljesen megkeményedik a massza, mikróban vagy gőz fölött melegíts rajta nagyon keveset,amíg ismét használható lesz. Az esetleg megmaradt adagot ezzel a technikával többször újra melegítheted későbbi felhasználásra. Ha túl keménynek találod és túl melegre kell hevítened, hogy használható legyen, tegyél még bele vizet és/vagy citromlevet.

Kérdezzetek bátran a recepttel kapcsolatban, és hozzávaló eszközökben is tudok segíteni. Spatulák, textilcsík, gépi melegítő, rózsavíz..

 

 

10 thoughts on “Házi cukorgyanta recept”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.